Hoe, wanneer en wat?

Ook in 2022 zullen wij te vinden zijn bij het Wijkhuis in Sterbos. Hier zitten alle kinderen; kleuters, kinderen lagere school en de tieners. 
Het adres is hiervan is Molenheide 3, 2990 Wuustwezel.


Het speelplein opent zijn deuren van maandag 5 juli tot en met dinsdag 23 augustus.
We zijn elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open. Sinds dit jaar werken we met online inschrijvingen die je kan terugvinden op onderstaande site: https://wuustwezel.ticketgang.eu/
De inschrijvingen zullen opengaan in de maand april! Houd hiervoor onze facebookpagina in de gaten!

Eerst zullen de inschrijvingen voor volledige weken opengaan, daarna voor losse dagen.


BELANGRIJK: Is uw kind de afgelopen 5 dagen voorheen de speelpleindag ziek geweest, mogen wij hem of haar helaas niet ontvangen. Dit geldt ook voor animatoren. In geval van ziekte wordt uw kind of animator in een apart lokaal geplaatst en worden de ouders meteen verwittigd. Dit lokaal wordt ook steeds ontsmet.

Zorg steeds dat de medische fiche in orde is. Deze vindt u op Ticketgang.

Is er iemand in uw gezinsbubbel met een vermoeden van Corona, gelieve dan niet naar het Speelplein te komen.


Wat Kost dat??

Een speelpleindag kost €5. Specials op vrijdag hanteren andere tarieven die u kan terugvinden bij het tabblad Specials. Alle inschrijvingen zijn online via https://wuustwezel.ticketgang.eu/ . Hierbij hanteren we dezelfde regel als Gemeente Wuustwezel. Zo kan je annuleren maximaal 2 weken voor de speelpleindag. Annuleer je binnen een termijn van 2 weken, krijgt je alleen een terugbetaling bij gegronde reden (ziekte, overlijden, ...).

Houders van een Vrijetijdspas krijgen korting op deze tarieven.

Ter info: Sommige mutualiteiten betalen een deel terug wanneer kinderen naar een speelpleinwerking of jeugdvereniging zijn geweest. Deze formulieren kan u verkrijgen bij uw ziekenfonds of zelf thuis afprinten. Tijdens de zomer kan u deze overhandigen aan een van onze animatoren. Na de zomer belt of mailt u best even hoe dit geregeld kan worden. Deze papieren kan u ook afdrukken op Ticketgang! U hoeft deze dan enkel nog op te sturen naar uw mutualiteit.
De fiscale attesten worden niet door ons geregeld, maar door de gemeente.


Wat neem je mee?

’s Middags krijgen de kinderen een sapje (chocomelk of fristi) voor bij hun maaltijd. In de namiddag krijgen ze als vieruurtje een koek en een sapje (fruitsap of appelsap). Wij houden rekening als het kind een lactose of noten allergie heeft.

Wat je kind meegeven:
• Lunchpakket
• Drinkbus (wij voorzien ook water)
• Speelkledij (& eventueel reservekledij of zwemkledij bij goed weer)

• Mondmasker voor kinderen +12 jaar 

Ben je een truitje, brooddoos of zelfs een schoen kwijt? Neem dan tijdens de speelpleinweken zeker een kijkje bij de verloren voorwerpen. Onze animatoren wijzen je graag de weg! Begin september verhuizen de achtergebleven spullen naar de Jeugddienst van Wuustwezel. Deze vindt u op de tweede verdieping van het gemeentehuis.

Inschrijvingen?

Als u uw kinderen naar het speelplein wilt laten komen, moet u op voorhand inschrijven! Meer info op https://wuustwezel.ticketgang.eu/. Voor de voor- en na opvang hoeft niet op voorhand ingeschreven te worden. Deze zijn wel opgedeeld in hun vaste bubbel.

 

Tijdens de speelpleindagen trekken wij foto's om de fijne activiteiten vast te leggen. Deze foto's verschijnen op onze facebookpagina. Wanneer u niet wil dat foto's van uw kind(eren) hier verschijnen, kan u dat aangeven bij het inschrijven.

Een dag op het speelplein

Op maandag is er geen speelplein. Die dag komen alle animatoren samen om de speelpleinweek in elkaar te steken. We brainstormen dan over de dagthema’s van die week, steken bangelijke activiteiten en grappige toneeltjes in elkaar, beginnen al te bouwen aan een supercool decor en nog veel meer! Vanaf dinsdag staan we met z’n allen weer klaar om de kinderen op te vangen en vooral te animeren!

Hieronder een dag zoals deze verloopt op ons speelplein:

7u30 tot 9u15: Betalende vooropvang

→ 7:30 - 8:30 € 2 per kind

→ 8:30 - 9:30 € 1 per kind

09u30: Inschrijvingen starten! 
10u00: Einde van de inschrijvingen en aanvang van de activiteiten
10u05: Een kort toneeltje op het podium, waarin het thema van de dag wordt verduidelijkt en de start van de voormiddag wordt gegeven. Voorbeelden van dit dagthema zijn: piraten, op de luchthaven, superhelden, het Wilde Westen, trouwen, de oertijd, …
Meestal hebben we in de voormiddag  een ‘open aanbod’. We bieden dan allerlei kleine activiteiten aan binnen het dagthema. Deze activiteiten kunnen gaan van knutselen, schminken en koken, tot   sport en spel, zandbak en bouw. Elke activiteit wordt begeleid door een aantal animatoren en de kinderen kunnen kiezen wat ze willen doen. Daarbuiten lopen er ook gedurende heel de voormiddag ‘engel’-animatoren rond op het plein die zich met de overige kindjes bezighouden.

12u00: Eten van onze boterhammetjes. Kindjes die enkel in de voormiddag komen, mogen nu opgehaald worden.
13u15: Start van de inschrijvingen voor de kinderen die enkel in de namiddag komen.
13u30: Aanvang van de namiddagactiviteiten, waaronder :

Een uitgebreid toneel op het podium.
Activiteit gebaseerd op leeftijd

- Kleuters: Dit is de groep voor kinderen van 4 jaar (geboortejaar: 2016 - 2018).
- LSK 1: LSK 1 is de groep voor de onderbouw van de lagere school. Deze kinderen hebben een leeftijd tussen 7 en 9 jaar (geboortejaar: 2013 - 2015).
- LSK 2: De LSK 2 groep is voor de kinderen die het vierde, vijfde of zesde leerjaar hebben afgerond. deze kinderen zijn tussen de 10 en 12 jaar (geboortejaar: 2010-2012).
- Tieners: Dit is de groep voor de jongens en meisjes die naar de middelbare school gaan. De leeftijdsgrenzen voor deze groep zijn 12-15 jaar (geboortejaar: 2007-2009).

Deze indeling in de namiddag maken we om voor elke leeftijd een zo uitdagend mogelijk speelaanbod te maken, waarbij elk kind zich goed voelt.

16u00: Vieruurtje: Elk kind krijgt een koek en een drankje.
16u15: Afsluitende animatie
16u30: Einde van de dag.

(16u45 tot 18u : betalende na opvang.)

16:45 - 17:30 € 1 per kind

17:30 - 18:00 €2 per kind