Hoe, wanneer en wat?

Wij zijn iedere zomer te vinden in het Wijkhuis te Sterbos. Alle kinderen (kleuters, lagere schoolkinderen en de tieners) zitten hier tijdens de hele vakantieperiode.
Het adres van Speelplein Wuustwezel is Molenheide 3, 2990 Wuustwezel.


Speelplein opent de deuren gedurende 7 weken tijdens de zomervakantie, telkens van dinsdag t.e.m vrijdag.
Inschrijven kan via deze site

Op het aantal kinderen staat een limiet! Op voorhand inschrijven is daarom verplicht. Aan de hand van het aantal animatoren kunnen limieten verhoogd worden. Houd hiervoor onze Facebookpagina in de gaten. Bent je of kent je iemand die animator wil worden en ervoor wil zorgen dat meer kinderen plezier kunnen hebben? Neem dan zeker een kijkje hier.


De inschrijvingen zullen opengaan in de maand april! Houd ook hiervoor onze facebookpagina in de gaten!


Zorg steeds dat de medische fiche in orde is, deze wordt aangemaakt bij het aanmaken van een account. Deze vindt u op Ticketgang. Kijk zeker na of deze nog up to date is!

Wat kost dat?

Een Speelpleindag kost €6. De vrijdagspecials hanteren andere tarieven.  Alle inschrijvingen verlopen online via https://wuustwezel.ticketgang.eu/ .  Vooropvang en na opvang kosten 1-2 euro extra per kind die cash betaald dient te worden. Hiervoor moet je niet inschrijven.
Bij annulatie hanteren we dezelfde regel als Gemeente Wuustwezel. Zo kan je annuleren maximaal 2 weken voor de speelpleindag. Annuleer je binnen een termijn van 2 weken, krijgt je alleen een terugbetaling bij gegronde reden (ziekte, overlijden, ...). 
(Deze gegronde reden dient gestaafd te worden met de nodige documentatie. af te leveren aan de weekverantwoordelijken van speelplein Wuustwezel of per mail naar speelpleinww@gmail.com )

In geval van annulatie met terugbetaling nemen wij de gegevens uit ticketgang dit is inclusief het BE-rekeningnummer. Indien deze niet aanwezig is nemen wij 2 maal contact op per mail. Wanneer wij het BE-rekeningnummer niet hebben verkregen voor 1 November aanzien wij dit als forfait met als gevolg dat de terugbetaling ongeldig wordt verklaard en deze niet meer uitgevoerd zal worden. 

Houders van een Vrijetijdspas krijgen korting op deze tarieven.

Ter info: Sommige mutualiteiten betalen een deel terug wanneer kinderen naar een speelpleinwerking of jeugdvereniging zijn geweest. Deze formulieren kan u verkrijgen bij uw ziekenfonds of zelf thuis afprinten. Je kan de formulieren ook afdrukken op Ticketgang! Daarna hoef je deze enkel nog op te sturen naar je mutualiteit.

Wat neem je mee?

Het belangrijkste dat kinderen mee moeten nemen is een goed humeur! Nog andere belangrijke zaken:
• Lunchpakket
• Drinkbus (wij voorzien ook water)
• Speelkledij (& eventueel reservekledij of zwemkledij bij goed weer, voor bij waterspelen)


’s Middags krijgen de kinderen een sapje (chocomelk of fristi) voor bij hun maaltijd. In de namiddag krijgen ze als vieruurtje een koek en een sapje (fruitsap of appelsap). Wij houden rekening met een eventuele lactose -of notenallergie van je kind.

Ben je een truitje, brooddoos of zelfs een schoen kwijt? Ga dan tijdens de speelpleinweken zeker eens kijken bij de verloren voorwerpen. Onze animatoren wijzen je graag de weg! Begin september verhuizen de achtergebleven spullen naar de Jeugddienst van Wuustwezel. Deze vind je op de tweede verdieping van het gemeentehuis.

Inschrijvingen?

Als je je kind(eren) naar Speelplein wil laten gaan, moet je hem of haar op voorhand inschrijven! Meer info op https://wuustwezel.ticketgang.eu/. Voor de voor- en na opvang hoeft niet op voorhand ingeschreven te worden. 

Een dag op het speelplein

Op maandag is er geen speelplein! Die dag komen alle animatoren samen om de speelpleinweek in elkaar te steken. We brainstormen dan over de dagthema’s van die week (of het weekthema), steken bangelijke activiteiten en grappige toneeltjes in elkaar, beginnen al te bouwen aan een supercool decor en nog veel meer! Vanaf dinsdag staan we met z’n allen weer klaar om de kinderen op te vangen en vooral te animeren!

Hieronder een dag zoals deze verloopt op ons speelplein:


7u30 tot 9u30: Betalende vooropvang

→ 7:30 - 8:30 € 2 per kind

→ 8:30 - 9:30 € 1 per kind

09u30: Inschrijvingen starten! 
10u05: De animatoren spelen een kort toneeltje op het podium, waarin het thema van de dag wordt verduidelijkt en de voormiddag start. 
In de voormiddag hebben we een ‘open aanbod’ of 'vrij spelen'. Alle kinderen mogen dan door elkaar spelen op ons terrein. We bieden ook verschillende spelstandjes aan zoals knutselen, schminken, sport & spel, zandbak, dans & muziek, rust -en snoezelhoek en meer!
12u00: Etenstijd! We eten onze boterhammetjes en kindjes die enkel in de voormiddag komen, mogen dan opgehaald worden.
13u15: Start van de inschrijvingen voor de kinderen die enkel in de namiddag komen.
13u30: Aanvang van de namiddagactiviteiten! Eerst is er een uitgebreid toneel op het podium en daarna starten grotere spelen in verschillende leeftijdsgroepen:

- Kleuters: kinderen van de kleuterschool
- LSK 1: 1e, 2e en 3e leerjaar lagere school
- LSK 2: 4e, 5e en 6e leerjaar lagere school
- Tieners: Kinderen middelbare school 

Deze indeling in de namiddag maken we om voor elke leeftijd een zo uitdagend mogelijk speelaanbod te maken, waarbij elk kind zich goed voelt!

16u00: Vieruurtje! Elk kind krijgt een koek en een drankje.
16u15: Afsluitend toneel
16u30: Einde van de dag!
16u45 tot 18u: betalende na opvang.

→ 16:45 - 17:30 € 1 per kind

→ 17:30 - 18:00 €2 per kind

 

Tijdens de speelpleindagen trekken wij foto's om de pret tijdens de fijne activiteiten vast te leggen. Deze foto's verschijnen op onze facebookpagina. Wanneer u niet wil dat foto's van uw kind(eren) hier verschijnen, kan u dat aangeven bij het inschrijven of ons een mail sturen.