Een dag op het speelplein

Iedere zomer staan de animatoren van Speelplein Wuustwezel klaar om kinderen op te vangen. Zij zorgen dat de kinderen zich een hele dag kunnen amuseren en met een goed gevoel terug naar huis keren. Alle kinderen tussen 4 en 15 jaar zijn welkom. Kinderen die 15 jaar zijn (of 15 worden in datzelfde jaar), mogen ook als animator naar het speelplein komen. 

Op het aantal kinderen staat een limiet! Op voorhand inschrijven is daarom verplicht. Aan de hand van het aantal animatoren kunnen limieten verhoogd worden. Houd hiervoor onze Facebookpagina in de gaten.

Ben je of ken je iemand die animator wil worden en ervoor wil zorgen dat meer kinderen plezier kunnen hebben? Neem dan zeker een kijkje hier.

 

We vangen kinderen op tijdens de zomervakantie gedurende 8 weken van dinsdag tot en met vrijdag.

Op maandag is er het dus geen speelplein!

Van dinsdag tot en met donderdag voorzien we een uitgebreid spelaanbod voor alle leeftijden. In de voormiddag voorzien we dat de kinderen vrij kunnen spelen over het ganse speelplein door middel van speelhoeken. Zo kunnen de kinderen rondlopen en zelf kiezen wat ze doen. In de namiddag spelen de kinderen een spel per groep (zie indeling hieronder). 

Vrijdag is het tijd voor een special… Meer info hierover op de site bij Specials.

De kinderen delen we in groepen op als volgt: 

 • Kleuters vanaf 4 tot 6 jaar
 • LSK vanaf 6 tot 11 jaar
 • Tieners vanaf het jaar dat je 12 wordt tot 15 jaar 


Zorg steeds dat de medische fiche in orde is, deze wordt aangemaakt bij het aanmaken van een account. Deze vindt u op Ticketgang. Kijk zeker na of deze nog up to date is!

Een Speelpleindag kost 6 euro per kind. Iedere vrijdag doen we een andere special, waardoor de prijzen ook steeds variëren. (Meer info hierover bij Specials)

Houders van een uitpas met kansentarief krijgen korting op de tarieven van de speldagen en specials.

Inschrijving annuleren 

Stuur een mail met onderstaande informatie naar: speelpleinww@gmail.com

 1. Naam kind(eren)
 2. Te annuleren dagen
 3. Rekeningnummer (graag in ticketgang account aangevuld)
 4. Reden voor annulatie
 5. Documentatie om reden te staven (per mail of op papier aan de verantwoordelijk bezorgen)

 

Voorwaarden terugbetaling annulatie

 • Meer dan 14 dagen op voorhand? Dan krijgt u een terugbetaling (1 euro administratie kost PER inschrijvingsdag). Bij minder dan 14 dagen op voorhand krijgt u geen terugbetaling. 
 • Uitzondering: Grondige reden (zoals ziekte of overmacht) mits gestaafd met documentatie (ten laatste 14 dagen na ingeschreven dag afleveren aan de speelpleinwerking) 
 • Het rekeningnummer moet in Ticketgang zijn ingegeven of schriftelijk bezorgd zijn voor 1 november van het jaar. Niet in orde? Dan wordt er twee keer contact opgenomen via mail (september en oktober). Als het na 1 november niet in orde is, dan zal de terugbetaling niet doorgaan

 

  Fiscaal attest vrije tijd & mutualiteitsattest

  Deze formulieren worden nu ENKEL digitaal afgeleverd via Ticketgang bij 'Attesten'.

  Verloop van de dag

  UUR PLANNING
  7u30 tot 9u30 Betalende vooropvang: 7u30 - 8u30 = 2€ per kind 8u30 - 9u30 = 1€ per kind Betalen kan zowel cash als met Bancontact. Let op er is GEEN PAYCONIQ!
  9u30 Start van de inschrijvingen
  10u05 De voormiddag wordt ingezet door een toneeltje over het thema van die dag. In de voormiddag hebben we een ‘open aanbod’ of 'vrij spelen'. Alle kinderen mogen dan door elkaar spelen op ons terrein. We bieden ook verschillende speelhoeken aan zoals knutselen, schminken, sport & spel, zandbak, dans & muziek, rust -en snoezelhoek en meer!
  12u00 Etenstijd! We eten onze boterhammetjes en kindjes die enkel in de voormiddag komen, mogen dan opgehaald worden.
  13u15 Start van de inschrijvingen voor de kinderen die enkel in de namiddag komen.
  13u30 Aanvang van de namiddagactiviteiten! We beginnen weer met een toneel en delen dan de kinderen op in groepen om de voorbereide spellen te spelen. Deze indeling in de namiddag maken we om voor elke leeftijd een zo uitdagend mogelijk speelaanbod te maken waarbij ieder kind zich goed voelt!
  16u00 Vieruurtje! Elk kind krijgt een koek en een drankje.
  16u15 Afsluitend toneel
  16u30 Einde van de dag
  16u45 - 18u00 Start naopvang: 16u45 - 17u30 = € 1 per kind, 17u30 - 18u00 = €2 per kind Betalen kan zowel cash als met Bancontact. Let op er is GEEN PAYCONIQ!

  Tijdens de speelpleindagen trekken wij foto's om de pret tijdens de fijne activiteiten vast te leggen. Deze foto's verschijnen op onze facebookpagina. Wanneer u niet wil dat foto's van uw kind(eren) hier verschijnen, kan u dat aangeven bij het inschrijven of ons een mail sturen.

   

  Wat heb je allemaal nodig voor een dag speelplein? 

  Neem zeker je goed humeur mee, maar vergeet zeker geen…

  • Lunchpakket voor de middagpauze
  • Drinkbus die je kan bijvullen doorheen de dag
  • ... Extra koek of fruit (dit schat je zelf in voor je kind)
  • Speelkledij 
  • Eventuele reservekledij (dit schat je zelf in voor je kind)

  Vergeet zeker geen kenmerking op de spullen aan te brengen!

  Tijdens de middag delen wij een sapje (chocomelk of fristi) uit die de kinderen tijdens de middagpauze kunnen opdrinken.
  Later in de namiddag voorzien we ook een vieruurtje. Dit bestaat uit een koek en een sapje (fruit- of appelsap).
  Wij houden rekening met een eventuele allergieën van je kind!

   

  Ben je na een speelvolle dag iets kwijt? Ga dan tijdens de speelpleinweken eens kijken bij onze verloren voorwerpen, onze animatoren wijzen je graag de weg!
  Begin september (na de speelpleinzomer) verhuizen de achtergebleven spullen naar de Jeugddienst van Wuustwezel. Deze vind je op de eerste verdieping van het gemeentehuis.


  Wat breng je liever NIET mee voor een dag speelplein?

  • Speelgoed 
  • Elektronica (GSM, Hoofdtelefoon, oplader,...)
  • Geld (dit laat je ook thuis tijdens een special)
  • Verzorgingsproducten, medicatie met uitzondering voor verplichte en noodmedicatie (gelieve dit op voorhand te melden aan de verantwoordelijken)
  • Wapens (eender welke vorm), drugs, alcohol,...


  Als persoonlijke spullen wel worden meegenomen is dat een eigen verantwoordelijkheid. De speelpleinwerking heeft ten allen het recht om deze zaken af te nemen waarna de ouder/voogd deze na de speelpleindag kan ophalen bij de verantwoordelijken. Indien nodig geacht neemt de speelpleinwerking maatregelen.

  Indien u uw kind naar ons speelplein wilt laten komen, moet u hem of haar eerst inschrijven. Meer info hierover bij https://wuustwezel.ticketgang.eu/. De inschrijvingen zijn in april officieel geopend!

  Zorg er ook altijd voor dat de medische fiche van uw kind op ticketgang juist en volledig is. Dit medische fiche wordt aangemaakt wanneer u een account op ticketgang aanmaakt. 

  KLIK HIER EN SCHRIJF JE IN!

  Voor de voor- en na-opvang moet u uw kind niet op voorhand inschrijven.