Hoe, wanneer en wat?

Ook in 2022 zullen wij te vinden zijn op dezelfde locatie voor de kleuters, de lagere school en de tieners, namelijk het wijkhuis in Sterbos.
Het adres is hiervan is Molenheide 1, Wuustwezel.

De kleuters en LSK zullen een bubbel delen van 100 plaatsen. De tieners hebben een andere bubbel!

Het speelplein opent zijn deuren op maandag 4 juli en de laatste speelplein dag is op dinsdag 22 augustus
We zijn elke maandag, dinsdag, woensdag, en donderdag open. Sinds dit jaar werken we met online inschrijvingen die men kan terugvinden op onderstaande site: https://wuustwezel.ticketgang.eu/
De inschrijvingen zullen opengaan in de maand mei meer info volgt op onze facebookpagina!

Eerst zullen de inschrijvingen voor volledige weken opengaan, daarna voor losse dagen.

 

In 2022 werken we met het principe van "bubbels", in elke bubbel is er plaats voor 100 kinderen, maximaal 12 animatoren en 1 hoofd-animator. We organiseren de bubbels op basis van leeftijd. Ook zullen er dus verschillende inschrijvingsplaatsen op locatie zijn. Deze zijn aangegeven met borden wie in welke bubbel komt. De lagere school kinderen en kleuters delen hun inschrijvingen, de tieners zijn apart.
Extra over bubbels: er wordt niet geswitched doorheen de week en deze bubbels bevatten steeds dezelfde kinderen. Hier een voorbeeld: Jantje komt op dinsdag en donerdag naar het speelplein, maar maandag en woensdag niet. Zijn plaats in de bubbel wordt dan niet vervangen door een ander kindje.

Leden van onze tienerwerking 12+ zitten in een aparte bubbel en bij contact zullen zij steeds een mondmasker opmoeten.

BELANGRIJK: is uw kind de afgelopen 5 dagen voorheen de speelpleindag ziek geweest, mogen wij hem of haar helaas niet ontvangen, dit geldt ook voor animatoren. In geval bij ziekte wordt uw kind of animator in een apart lokaal geplaatst en worden de ouders meteen verwittigd. Deze wordt ook steeds ontsmet.

Zorg steeds dat de medische fiche, die u vindt op ticketgang, in orde is!

Is er iemand in uw gezinsbubbel met een vermoeden van Corona, gelieve dan niet te komen naar het speelplein. Er wordt verwacht naar het ziektebriefje van de persoon met het vermoeden.

Wat Kost dat??

Alle inschrijvingen zijn online via https://wuustwezel.ticketgang.eu/, hierbij hanteren wij dezelfde regel als Gemeente Wuustwezel en dat is dat je kunt annuleren maximaal 2 weken voor de speelpleindag, is het binnen de termijn van 2 weken krijgt u alleen een terugbetaling bij gegronde reden (ziekte, overlijden, ...)

Houders van een vrijetijds pas krijgen korting op deze tarieven.

Ter info: sommige mutualiteiten betalen een deel terug wanneer kinderen naar een speelpleinwerking of jeugdvereniging zijn geweest. Deze formulieren kan u verkrijgen bij uw ziekenfonds of zelf thuis afprinten. Tijdens de zomer kan u deze overhandigen aan 1 van onze animatoren. Na de zomer belt of mailt u best even hoe dit geregeld kan worden. Deze papieren kan men ook afdrukken van ticketgang! Dan hoeft u deze niet meer naar ons te brengen maar gewoon op te sturen naar uw mutualiteit.
De fiscale attesten worden niet door ons, maar door de gemeente geregeld.

Wat neem je mee?

’s Middags krijgen de kinderen van ons een sapje (chocomelk of fristi) voor bij de boterhammen. In de namiddag krijgen ze een vieruurtje : een koek en een sapje (fruitsap of appelsap). (Wij houden rekening als het kind een lactose of noten allergie heeft)

Wat de kinderen dus vooral mee moeten nemen als ze naar het speelplein komen, is een lunchpakket. Vergeet de kinderen ook zeker geen speelkleren aan te doen. Eventueel kan er ook reservekledij meegegeven worden, of bij goed weer zwemkledij.

Kinderen vanaf 12 jaar nemen ook een mondmasker mee.

Ben je een truitje, brooddoos of zelfs een schoen kwijt? Neem dan tijdens de speelpleinweken zeker een kijkje bij de verloren voorwerpen. Onze animatoren wijzen je graag de weg. Begin september verhuizen de achtergebleven spullen naar de Jeugddienst van Wuustwezel. Deze vindt u op de tweede verdieping van het gemeentehuis.

Inschrijvingen?

Als u uw kinderen naar het speelplein wilt laten komen, moet u op voorhand inschrijven Meer info over inschrijvingen vind u op https://wuustwezel.ticketgang.eu/. Voor de voor- en na opvang hoeft niet op voorhand ingeschreven te worden. Deze zijn wel opgedeeld in hun vaste bubbel.

Om de eerste inschrijvingen vlotter te laten verlopen, zorgt u ervoor dat uw medische fiche van ticketgang in orde is.

Tijdens de speelpleindagen trekken wij foto's om de fijne activiteiten op de gevoelige plaat vast te leggen. Deze foto's verschijnen op onze facebookpagina. Wanneer u niet wil dat foto's van uw kind(eren) hier verschijnen, kan u dat aangeven bij het inschrijven.

Een dag op het speelplein

Op maandag is er geen speelplein. Die dag komen alle animatoren samen om de speelpleinweek in elkaar te steken. We brainstormen dan over de dagthema’s van die week, we steken bangelijke activiteiten in elkaar, we verzinnen grappige toneeltjes, we beginnen al te bouwen aan een supercool decor, en nog veel meer! Vanaf dinsdag staan we met z’n allen weer klaar om de kinderen op te vangen en vooral te animeren en heel veel te spelen.

 

Een week op Speelplein Wuustwezel telt vier dagen, van dinsdag tot en met vrijdag. Op vrijdag wordt vaak een special georganiseerd, check dit zeker op voorhand. Elke dag opnieuw bieden we een groot pakket aan gevarieerde activiteiten aan. Hieronder een dag zoals deze verloopt op ons speelplein…

(7u30 tot 9u15 : Betalende vooropvang)

7:30 - 8:15 € 2 per kind

8:15 - 9:15 € 1 per kind


09u15: De inkom wordt bemand, de inschrijvingen starten. Laat die kinderen maar komen!
10u00: Einde van de inschrijvingen en aanvang van de activiteiten.

Een kort toneeltje op het podium, waarin het thema van de dag wordt verduidelijkt en de start van de voormiddag wordt gegeven. Voorbeelden van dit dagthema zijn : piraten, op de luchthaven, superhelden, suske en wiske, trouwen, de oertijd, …
Meestal hebben we in de voormiddag  een ‘open aanbod’. We bieden dan allerlei kleine activiteiten aan binnen het dagthema. Deze activiteiten kunnen gaan van knutselen, schminken en koken, tot   sport en spel, zandbak en bouw. Elke activiteit wordt begeleid door een aantal animatoren en de kinderen kunnen kiezen wat ze willen doen. Daarbuiten lopen er ook gedurende heel de voormiddag ‘engel’-animatoren rond op het plein die zich met de overige kindjes bezighouden.

12u00: Eten van onze boterhammetjes. Kindjes die enkel in de voormiddag komen, mogen nu opgehaald worden.
13u15: Start van de inschrijvingen voor de kinderen die enkel in de namiddag komen.
13u30: Aanvang van de namiddagactiviteiten, waaronder :

Een uitgebreid toneel op het podium.
Activiteit gebaseerd op leeftijd

- Kleuters: Dit is de groep voor kinderen van 4 jaar (geboortejaar: 2016 - 2018).
- LSK 1: LSK 1 is de groep voor de onderbouw van de lagere school. Deze kinderen hebben een leeftijd tussen 7 en 9 jaar (geboortejaar: 2013 - 2015).
- LSK 2: De LSK 2 groep is voor de kinderen die het vierde, vijfde of zesde leerjaar hebben afgerond. deze kinderen zijn tussen de 10 en 12 jaar (geboortejaar:2010-2012).
- Tieners: Dit is de groep voor de jongens en meisjes die naar de middelbare school gaan. De leeftijdsgrenzen voor deze groep zijn 12-15 jaar (geboortejaar:2007-2009).

Deze indeling in de namiddag maken we om voor elke leeftijd een zo uitdagend mogelijk speelaanbod te maken, waarbij elk kind zich goed voelt.

16u00: Vieruurtje: Elk kind krijgt een koek en een drankje.
16u15: Afsluitende animatie
16u30: Einde van de dag.

(16u45 tot 18u : betalende na opvang.)

16:45 - 17:30 € 1 per kind

17:30 - 18:00 €2 per kind